ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

БЕРОШ: ШЕСТА ЖРТВА ВИРУСА КОРОНА

 

ЗАГРЕБ, 29. МАРТА /СРНА/ - Вирус корона у Хрватској је узео још једну жртву, па је број укупно преминулих повећан на шест, потврдио је хрватски министар здравља Вили Берош.

 

Берош је на конференцији за новинаре рекао да је преминуо пацијент у Клиничкој болници Дубрава, који је био тешки болесник.

Од вируса је обољело 713 лица, међу којима је 56 новозаражених, преносе хрватски медији.

Директор Клинике за инфективне болести "Фран Михаљевић" Алемка Маркотић потврдила је да је 26 пацијената на респиратору и да сви имају тешки облик болести, а већина може бити критично.

"Очекујемо, нажалост, још једно стављање на респиратор", рекла је Маркотићева.

У Загребу се очекује да слети авион из Шангаја са 13 тона заштитне опреме.

Министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекао је да је синоћ потврђена зараза вирусом корона код чувара у затвору у Сплиту и да је један број људи, који су били у контакту, у самоизолацији, те да ситуација под контролом.

Према његовим ријечима, заражена су и четири полицајца, а у самоизолацији је 99 полицијских службеника, док је 25 изашло из самоизолације.

Шеф Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак рекао је да у затвореном дијелу тржница могу бити отворене специјализоване продаваонице, али да морају испунити хигијенске услове.