ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

ОМОГУЋИTИ СTАРИЈИМА ОД 65 ГОДИНА КРЕTАЊЕ ДВА ДАНА У СЕДМИЦИ

 

БАЊАЛУКА, 29. МАРТА /СРНА/ - Главни координациони тим, који чине званичници Републике Српске, препоручио је Републичком штабу за ванредне ситуације да коригује поједине закључке да би се два дана у седмици омогућило кретање лицима с навршених 65 година живота и старијима, да подигну пензије и купе намирнице.

 

Са тим у вези, нагласак за корекције је на Закључку о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске.

На састанку Тима данас је поново апеловано да грађани поштују прописане мјере заштите од вируса корона, те да се лица у кућној изолацији стриктно придржавају прописаних мјера, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Наредни састанак Главног координационог тима биће одржан сутра у кабинету предсједника Владе Републике Српске у 12.00 часова.

Координациони тим, који чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и генерални секретар Владе Републике Српске Синиша Каран, одржао је данас састанак поводом актуелне ситуације изазване новим вирусом корона.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској и спровођење досадашњих мјера институција Српске у вези са сузбијањем вируса корона.