ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона31/03/2020

ПОЧИЊЕНО 78 ПРЕКРШАЈА У ВЕЗИ СА МЈЕРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ВИРУСА КОРОНА

 

БАЊАЛУКА, 31. МАРТА /СРНА/ - У Републици Српској је у протекла 24 часа санкционисано 76 грађана због непоштовања закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Српске, а издата су и два прекршајна налога лицима због непоштовања мјера изолације, саопштено је из републичког Министарства унутрашњих послова /МУП/.

 

Из МУП-а наводе да је ријеч о забрани кретања лицима са навршених 65 година и више, као и забрани кретања свим лицима на јавним површинама у периоду од 20.00 до 5.00 часова.

Од ове забране изузета су лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања ради несметаног обављања процеса рада /образац потврде може се преузети на www.vladars.net и www.mup.vladars.net/ и лица којима МУП Српске изда дозволу за кретање /потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем/.

Из МУП-а апелују на грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Српској, којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса на територији Српске.