ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Временска прогноза31/03/2020

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ДА ЗАШТИТЕ КУЛТУРЕ ОД МРАЗА

 

БАЊАЛУКА, 31. МАРТА /СРНА/ - У Републици Српској се сутра и у четвртак, 2. априла очекује појава мраза, па се пољопривредним произвођачима препоручује да заштите осјетљиве пољопривредне културе од штетног утицаја ниске температуре ваздуха, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

 

Јутро ће сутра бити с малом до умјереном облачношћу на сјеверу и западу, те хладно са умјереним мразем, а на планинама јаким. На истоку је могућ слаб снијег. Пријеподне и током дана на југозападу, западу и сјеверу биће сунчано и са сунчаним временом.

На истоку након пролазног сувог времена поново ће током дана доћи до услова за слаб снијег или његово провијавање, а послијеподне ће бити суво, док се крајем дана очекује разведравање у свим предјелима.

Вјетар ће сутра бити слаб до умјерен сјевероисточни, а у Херцеговини умјерена до јака бура.

Минимална температура ваздуха биће од минус пет до нула, на југу до два, на планинама од минус осам, а највиша дневна температура ваздуха од три до осам степени, на сјеверу и југу до 11, на планинама од минус два степена Целзијусова.

У четвртак ће доћи до стабилизације времена, па ће јутро бити ведро и сунчано са слабим до умјереним мразем. Током дана биће сунчано и топлије, уз пораст дневне температуре, а крајем дана промјенљиво облачно у јужним предјелима.

Минимална температура ваздуха од минус четири до нула, на југу око два, на планинама око минус осам, а највиша дневна од осам до 13 степени, на југу до 15, у планинама од три степена Целзијусова.

У петак, 3. априла, јутро ће бити ведро и сунчано са слабим мразем. Током дана сунчано и још топлије, уз даљи пораст дневне температуре, док ће послијеподне у јужној половини земље доћи до промјењиве облачности.

Минимална температура ваздуха биће од минус један до четири, на планинама око минус четири, а највиша дневна температура ваздуха од 11 до 16, на сјеверу и југу до 18 степени, у планинама од шест степени Целзијусових.

У суботу, 4. априла, остаје стабилно вријеме. Јутро ће бити ведро и сунчано, мање хладно, а слаб мраз само у планинама. Током дана сунчано и још топлије, уз даљи пораст дневне температуре, а послијеподне уз промјењљиву облачност.

Минимална температура ваздуха биће од један до шест, на планинама од минус три, а највиша дневна температура ваздуха од 12 до 17, на сјеверу и југу локално до 19, а у планинама од осам степени Целзијусових.