ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона03/04/2020

РЕГИСТРОВАНО ЈОШ 68 ЗАРАЖЕНИХ, ОСМОРО ПРЕМИНУЛО

 

ЗАГРЕБ, 3. АПРИЛА /СРНА/ - У Хрватској је у посљедња 24 часа регистровано 68 новозаражених вирусом корона, што је укупно 1.079, а преминуло је осам обољелих, један више него јуче, саопштено је из Националног штаба цивилне заштите.

 

Опоравила су се 92 болесника, четири више него јуче, а на респиратору их је 39.

Министар здравства Хрватске Вили Берош рекао је на конференцији за новинаре да је преминула још једна осамдесетпетогодишња жена у болници "Дубраве", која је била хронични болесник.

Он је навео да је до сада спроведено 9.250 тестирања, од чега 828 јуче, јавила је Хина.

"Једини начин спречавања ширења инфекције јесте досљедно придржавање прописаних мјера", поновио је Берош.

Министар унутрашњих послова и шеф Штаба Давор Божиновић рекао је да је полиција у 45 угоститељских објеката забиљежила кршење мјера Штаба, на подручју у надлежности карловачке Полицијске управе један, у копривничко-крижевачкој један, у крапинско-загорској два, личко-сењској два, у сплитско-далматинској забиљежено је 14, у вараждинској шест, вуковарско-сремској три, задарској шест и загребачкој 10 случајева.

"Полиција је открила да су 45 локала радила након што је донесена одлука о обустави рада", рекао је Божиновић.

Он је изнио и податак да је у посљедња 24 часа запримљено 86 пријава о кршењу самоизолације, а у 29 случајева утврђено је кршење и о томе је обавијештен Државни инспекторат.

У службама које су на терену у контакту с обољелима обољело је 13 полицијских службеника, три ватрогасца, осам припадника Оружаних снага, два радника Државног инспектората, а у Штабу немају податак да се неко од новинара или сниматеља заразио вирусом корона.