ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија03/04/2020

ВЛАДА ОБЕЗБИЈЕДИЛА 167.000 КМ ЗА РЕКОСТРУКЦИЈУ ЛОКАЛНОГ ПУТА

 

ПЕЛАГИЋЕВО, 3. АПРИЛА /СРНА/ - Влада Републике Српске обезбиједила је 167.000 КМ за реконструкцију локалне саобраћајнице на подручју општине Пелагићево, дужине 950 и ширине пет метара, рекао је данас вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

 

Нешић је рекао новинарима да је реконструкција тог пута почела прије 15 дана на захтјев наченика општине Симе Стакића и уз одобрење Владе Републике Српске и премијера Радована Вишковића.

"Рок за извођење радова је 30 дана. Данас ће комплетна дионица бити асфалтирана. Сљедеће седмице ће се радити одводња воде са саобраћајнице. Самим тим ћемо послове завршити за 20 дана, прије предвиђеног рока", рекао је Нешић.

Он је захвалио извођачу за ефикасан рад у вријеме епидемије и додао да је предузеће "Путеви Републике Српске" спремно да одговори на све захтјеве општина и градова Српске.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је да је у спровођење овог пројекта укључен и прије него што је преузео функцију министра.

"Овај пут је добродошао у овој посавској равници и надам се да ће он заиста послужити даљем развоју општине Пелагићево", истакао је Поповић.

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић рекао је да је реконструкицја локалног пута Силос-Четница од великог значаја за општину јер повезује густо насељени дио Пелагићева са центром општине.

"Са лијеве и десне стране пута је простор за развој индустријске зоне. Имамо ријешене имовинско-правне односе и очекујемо да то можемо понудити у наредном периоду", рекао је Стакић.

Он је додао да очекује да ће ускоро бити измјештено 200 метара магистралног пута из центра општине, те да је тај пројекат рађен у сарадњи са "Путевима Републике Српске".