ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона03/04/2020

ОРГАНИЗОВАТИ ЦЈЕЛОДНЕВНИ РАД У ЦАРИНСКОЈ ИСПОСТАВИ КАРАКАЈ

 

БАЊАЛУКА, 3. АПРИЛА /СРНА/ - Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак којим тражи од Управе за индиректно опорезивање БиХ да организује рад царинских служби у Царинској испостави Зворник-Каракај од 00.00 до 24.00 часа с циљем несметаног протока робе.

 

Републичка управа за инспекцијске послове Републике Српске задужена је да организује рад потребних инспекцијских служби у складу са радним временом царинске службе из овог закључка, саопштено је из Републичког штаба.

У саопштењу је наведено да закључак Републичког штаба о забрани кретања у дане викенда ван мјеста пребивалишта ступа на снагу даном доношења, а примјењиваће се до понедјељка, 13. априла.

С циљем спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској забрањује се свим грађанима кретање изван њиховог мјеста пребивалишта боравишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00 часова.

Забрана се не односи на лица која посједују дозволу за кретање издату од Министарства унутрашњих послова или потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада издату од послодавца.

За реализацију овог закључка задужује се Министарство унутрашњих послова.

Забрана се не односи на лица која у дане викенда, примјера ради, са територије једне општине или града одлазе на посао на подручје друге општине или града, истиче се у саопштењу.

Лица која у дане викенда немају потврду послодавца о потреби кретања због обављања посла, или дозволу МУП-а Републике Српске за кретање, не могу да се крећу изван мјеста свог пребивалишта боравишта.

Закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на порталу Владе Републике Српске у секцији "Републички штабаза ванредне ситуације – Акти".