ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона04/04/2020

КАРАНТИН ИЛИ ВРАЋАЊЕ У МЈЕСТА ПРЕБИВАЛИШТА

 

БРАТУНАЦ, 4. АПРИЛА /СРНА/ - Сва лица која долазе у Братунац из општина у којима је потврђен вирус корона биће смјештена у карантин у старом објекту Дома здравља, а они који то не прихвате вратиће их са контролних пунктова у мјеста живљења, нова је наредба Општинског штаба за ванредне ситуације.

 

"У карантину смо обезбиједили адекватан смјештај и све потребне услове за боравак у трајању од 14 дана. Желимо да заштитимо грађане ове општине", рекао је начелник општине Недељко Млађеновић.

На данашњој сједници Штаба разговарано је о захтјевима пољопривредних произвођача да им се омогући кретање послије 20.00 часова, када почиње полицијски час.

"Имајући у виду да су у току припремни радови за сјетву, одлучили смо да помогнемо пољопривредницима. Биће им омогућено кретање пољопривредном машином послије 20.00 часова, уз одобрење које ће добити након што Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности доставе доказ о регистрованим пољопривредним машинама и газдинству", појаснио је Млађеновић, те подсјетио да је раније одобрено кретање пчеларима.

Штаб је данас упознат да у Братунцу нема обољелих од вируса корона, а под надзором су 43 особе, док их је 18 одјављено из надзора.

Из Дома здравља је саопштено да се у карантину у објекту ове установе налази пет особа.