ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона04/04/2020

ПОШТУЈУ СЕ СВЕ ПРОЦЕДУРЕ ЛИЈЕЧЕЊА

 

БАЊАЛУКА, 4. АПРИЛА /СРНА/ - Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да је данас ресорном министру Алену Шеранићу показао да се у Клиници за инфективне болести поштују све процедуре лијечења обољелих од вируса корона.

 

Ђајић је рекао да им је истовремено био циљ да Шеранићу, који је и члан Републичког штаба за ванредне ситуације, покажу да се поштују и сви принципи заштите пацијената и запосленог особља.

Он је позвао грађане Српске да остану код куће како због себе, тако и због оних које воле и који их воле, али и због здравствених радника.

Ђајић је захвалио новинарима што јавности тачно преносе све информације у вези са мјерама надлежних институција Републике Српске чији је циљ спречавање ширења епидемије.

Начелник Клинике за инфективне болести УКЦ-а Антонија Верхаз изјавила је да на овој клиници тренутно има довољно медицински средстава за лијечење пацијената.

Верхазова је навела да је цијела Клиника за инфективне болести прво стављена на располагање пацијентима обољелим од вируса корона.

"Пацијенте лијечимо по најсавременијим протоколима дијагностике и терапије. У потпуност смо опремљени и спремни и овдје се лијече најтеже клиничке форме обостраних упала плућа. На пулмологији, `резервном положају`, лијече се пацијенти са средње тешком и лакшом клиничком формом", нагласила је Верхазова.

Она је истакла да посјета министра Шеранића представља велику подршку здравственим радницима јер се на тај начин шаље поруку да је све под контролом и да нема разлога за страх.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: