ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика04/04/2020

СКАНДАЛОЗНА ПОЛИТИЧКА ПРЕСУДА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ

 

БЕОГРАД, 4. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта назвао је скандалозном и политичком пресуду црногорског правосуђа којом је један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић осуђен на четири мјесеца кућног притвора.

 

"Трагична је чињеница да је Милану Кнежевићу Виши суд у Подгорици прије десетак дана, у тренутку суочавања Црне Горе са пандемијом вируса корона, потврдио пресуду Основног суда на четири мјесеца кућног притвора", сматра Линта.

Према његовим ријечима, та пресуда представља наставак обрачуна власти Мила Ђукановића и прогона лидера Демократског фронта.

"Тужилаштво и судови у Црној Гори треба да раде у складу са Уставом и законима, а не да прогоне народне посланике и грађане који имају другачије мишљење од актуелног режима", навео је Линта.

Он је најоштрије осудио и, како је рекао, срамну пресуду Суда за прекршаје у Подгорици којом је Миланова мајка Ратка Кнежевић кажњена са 500 евра под пријетњом да ће, уколико је не плати у року од 15 дана од дана правоснажност рјешења, бити замијењена за 60 дана затвора.

Према образложењу казне произлази да је шездесетдеветогодишња наставница угрозила десетине маскираних полицајца и тројицу немаскираних полицијских инспектора који су 1. фебруара брутално упали у породичну кућу Кнежевића и демолирали је тражећи непостојеће оружје и експлозив, саопштено је из Савеза Срба из региона.

Линта је подсјетио да су Кнежевић и његов брат Мирко у том тренутку били у Београду, те указао на срамну чињеницу да су том приликом њиховој мајци стављене лисице на руке и да је одведена у затвор.

Посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Милан Кнежевић почео је 2. априла служење казне кућног притвора у трајању од четири мјесеца након што је Виши суд у Подгорици потврдио пресуду Основног суда посланицима ДФ-а да су у фебруару 2017. вербално и физички напали посланике ДПС-а у холу Скупштине Црне Горе.