ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/04/2020

ЧЕTИРИ СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ У НОВОМ БРДУ У ИЗОЛАЦИЈИ

 

НОВО БРДО, 5. АПРИЛА /СРНА/ - Четири српске породице у селу Зебинце у општини Ново Брдо стављене су у изолацију, јер је једну од њих прије два дана посјетио Албанац из Малишева, општине са највише заражених на Косову и Метохији.

 

Мјештани су навели да је полиција стигла убрзо по његовом уласку у засеок, извела га из куће и полицијским аутом одвезла у Малишево у коме је уведен карантин.

Одмах по одласку полиције дошла је друга патрола и наложила да се изолују четири породице чије се куће налазе једна уз другу.

Мјештани су испричали да им је наложено да не смију изаћи ни у двориште због великог ризика по старачка домаћинства у општини Ново Брдо.

Они су замолили волонтере да посјете свако старачко домаћинство и доставе им пријеко потребне љекове и животне намирнице.

Свештеник из Новог Брда Стево Митрић рекао је Срни да за Васркс неће обилазити српске домове на подручју ове општине нити свештати водицу, него ће она бити изнесена у порту Цркве Успења Пресвете Богородице у селу Бостане и вјерници ће је сами узимати уз поштовање заштитних мјера.

Митрић је савјетовао вјерници да се уздржавају од окупљања и посјета будући да се приближава Васкрс.

"Апеловао сам да наш народ празник прослави у својим домовима и са својим породицама", рекао је прота Митрић.

У општинама са српском већином на сјеверу Косова вирусом корона заражене су нове четири особе, саопштио је данас Кризни штаб у сјеверној Косовској Митровици.

Епидемиолог Александар Антонијевић на конференцији за новинаре рекао је да је 17 обољелих из Косовске Митровице, седам из Звечана, два из Лепосавића и једна жена из Добротина.

Општине на сјеверу тренутно су под полицијским сатом коју је увела Србија, од јуче у 13.00 до сутра у 6.00 часова.