ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/04/2020

ЗАБИЉЕЖЕНО 16 СМРТНИХ СЛУЧАЈЕВА

 

САРАЈЕВО, 5. АПРИЛА /СРНА/ - На подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ до сада је забиљежено 16 смртних случајева од посљедица вируса корона, а посљедњи је са подручја Бихаћа, рекао је члан Кризног штаба федералног Министарства здравља Горан Черкез.

 

"Преминула је старија жена с подручја Бихаћа. До сада је преминуло осам мушкараца и седам жена. Осморо од њих било је старије од 65 година", рекао је Черкез.

Он је навео да је до сада потврђено 347 случајева заразе, од којих је 27 новообољелих.

Черкез је подсјетио да се сутра укида ограничење за лица старија од 65 година који ће од 7.00 до 12.00 часова моћи да изађу и обаве своје обавезе.

Начелник Федералног штаба Цивилне заштите Фахрудин Солак рекао је да ће полиција контролисати кретања, зауставити евентуалне беспотребне шетње, а све грађане који се не буду придржавали мјера послати кући.

"Сви кантонални штабови тражили су да се пензионерима сутра омогући да подигну пензије и предузели смо све мјере заштите, због безбједности здравља грађана. Чим примијетимо да се мјере не поштују, оне ће бити промијењене", рекао је Солак.

Он је позвао грађане да сутра до 12.00 часова не излазе да би старији од 65 година обавили своје обавезе.

Солак је најавио долазак аутобуса из Француске којим ће сутра допутовати држављани БиХ због чега су донесене одређена упутства и принудне изолације.

"Видјећемо да од наредне седмице на граничним прелазима направимо присилне изолације, односно пунктове с тријажом за све путнике", додао је Солак, који је изразио наду да ће предузете мјере дати позитиван ефекат.