ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона07/04/2020

РУСКИ ВОЈНИ ЉЕКАРИ ПОЧЕЛИ ПРИЈЕМ ПАЦИЈЕНАТА У БЕОГРАДУ

 

БЕОГРАД, 7. АПРИЛА /СРНА/ - Након дезинфекције медицинског центра "Драгиша Мишовић" у Београду, руски војни љекари почели су са пријемом пацијената код којих постоји сумња да су обољели од вируса короне, саопштило је руско Министарство одбране.

 

Пацијенте ће прегледати два тима руских љекара који су се прије тога упознали са организацијом процеса лијечења, опремом за дијагностиковање и радом колега из Србије, преноси "Спутњик".

Руски војни стручњаци постављају свеобухватну дијагнозу, обављају разговор са пацијентом и предлажу тактику лијечења засновану на међународним стандардима пружања медицинске помоћи.

С обзиром на велики број обољелих и велики притисак на медицинско особље, српска страна је високо оцијенила помоћ руских војних стручњака, истичу у Министарству одбране.

"Још пет медицинских тимова послато је у Ћуприју, Нови Пазар, Чачак, Лесковац и Крагујевац, како би процијенили епидемиолошку ситуацију. Они ће се консултовати са српским колегама по питању организације карантина и дезинфекционих мјера, а такође дијеле са њима искуство у лијечењу патогених болести", наводи се у саопштењу.

Осим тога, један тим љекара резервисан је за реаговање у случају нагле промјене епидемиолошке ситуације, као и за свакодневну контролу здравља руских љекара.

У саопштењу се истиче да су јединице нуклеарних, биолошких и хемијских трупа Руске војске уз помоћ специјалне војне опреме дезинфиковале београдску Инфективну клинику и Клинички центар "Земун", које се налазе у првим редовима борбе против вируса корона.

Оне примају већину пацијената који сумњају да су заражени, а касније их распоређују по другим болницама у зависности од степена болести.

Још један тим руских стручњака дезинфиковао је болницу у Ваљеву, гдје је обрађено више од 45.000 метара квадратних унутрашњег простора и 20.000 метара квадратних које обухвата болница.