ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника17/05/2020

СПРИЈЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ГРУПЕ АВГАНИСТАНАЦА

 

САРАЈЕВО, 17. МАЈА /СРНА/ - У мјесту Рочевић код Зворника спријечено је кријумчарење осам Авганистанаца из Србије у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

 

Кријумчарење су спријечили припадници Граничне полиције БиХ, уз асистенцију припадника Агенције за истраге и заштиту /Сипа/

Поступајући према претходно прикупљеним информацијама да илегални мигранти обављају пребацивање својих сународника и других миграната, те да ће у ноћним часовима бити пребачено више њих, Гранична полиција и припадници Сипе су на лицу мјеста ухватили и задржали осам лица.

Прегледом лица, односно пртљага који су имали са собом, утврђено је да је ријеч о држављанима Авганистана, који су посједовали личне документе, као и документе прихватних центара у Србији, те одређену количину новца и телефонске картице Србије.

Током обављених разговора с мигрантима и према околностима случаја утврђено је да су двојица од њих извршиоци и да су уз одређену новчану накнаду намјеравали друга лица превести чамцем у БиХ, а потом се вратити по остале у Србију.

О наведеном догађају обавијештено је Тужилаштво БиХ, а кријумчарени мигранти ће бити предати Служби за послове са странцима.

Организатори кријумчарења, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи, биће предати Тужилаштву БиХ на даље поступање.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: