ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/05/2020

ПОЗИВ МЛАДИМА ЗА БЕСПЛАТНЕ КУРСЕВЕ КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ

 

ПРИЈЕДОР, 19. МАЈА /СРНА/ - Агенција за економски развој града Приједора "Преда-ПД" позвала је младе од 15 до 19 година да се до краја мјесеца пријаве на курсеве из више области креативне индустрије који ће бити одржавани током љета.

 

"Упис траје до 1. јуна, курсеви су бесплатни и сви заинтересовани се могу пријавити за изабрани курс електронским путем попуњавајући пријаву на сајту www.prijedorhub.com", саопштено је из ове агенције.

Курсеви су програмирање у Пајтону, дигитално цртање, аудио-продукција и ди-џејинг, програмирање микроконтролера, 3Д моделирање и штампа, те како постати јутјубер.

Групе броје до 10 учесника, тако да је број мјеста ограничен, а настава ће почети званичним одобрењем надлежних институција према већ сада успостављеним препорукама о неопходном физичком растојању и свим мјерама сигурног рада у групи.

У Агенцији "Преда-ПД" 2019. године формиран је Приједор хаб као непрофитни јавни простор за повезивање креативне индустрије, технологије и младих људи, а почетком марта ове године у овом простору започела је реализација пројекта "Be Creative, be Better" уз подршку програма БХРИ /Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative / који спроводи Међународна организација за миграције /ИОМ/, уз финансијску подршку УСАИД-а.

Због ванредног стања, курсеви овог пројекта нису могли почети у простору хаба, те је средином априла покренут први онлајн курс веб-дизајна у виртуелној учионици који похађају двије групе полазника, њих двадесет и двоје, и средином јуна они ће завршити обуку.