ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/05/2020

РЕШИЋ: НЕМА ОДЛУКЕ РЕПУБЛИЧКИХ ОРГАНА О ОТВАРАЊУ НОЋНИХ КЛУБОВА

 

БАЊАЛУКА, 22. МАЈА /СРНА/ - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је данас да нема одлуке републичких органа о отварању ноћних клубова у Српској.

 

Током скупштинске расправе о потврђивању аката које је донио предсједник Републике Српске за вријеме ванредног стања и доношење одлуке о престанку важења уредби са законском снагом, Решићева је рекла да је одлука Републичког штаба за ванредне ситуације да угоститељски објекти морају сачекати писану инструкцију да би промијенили радно вријеме у било ком смислу.

"Морају се поштовати и сви досадашњи закључци о окупљању и о обавези ношења заштитних маски", истакла је Решићева.

Када је ријеч о локалним штабовима који су потенцијално доносили другачије мјере од Републичког штаба за ванредне ситуације, Решићева је напоменула да су сви били дужни да примјењују минимално одлуке Републичког штаба, а могли су бити ригорознији у одређеним стварима.

"Ако је ту било одређених пропуста, то ће се анализитари када све ово прође, а према нашим сазнањима није их било", рекла је Решићева.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је у Народној скупштини да се у јавности појавила информација да су неки локални штабови донијели одлуку о раду ноћних клубова. /наставиће се/мис/бој/мир


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: