ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет23/05/2020

ОБАВЕЗНА САМОИЗОЛАЦИЈА ЗА ПУТНИКЕ КОЈИ ДОЛАЗЕ У БРИТАНИЈУ

 

КАРАЧИ, 23. МАЈА /СРНА/ - Сви путници који долазе у Британију од 8. јуна морају у самоизолацију у трајању од 14 дана да би се смањила опасност од ширења вируса корона, саопштила је Влада.

 

Путници ће морати да кажу гдје ће провести карантин, а полиција ће повремено провјеравати на лицу мјеста да ли се поштује та мјера. У случају непоштовања, предвиђена је казна од 1.000 фунти у Енглеској.

У карантин неће морати возачи камиона, сезонски радници на фармама као и медицински радници. Такође, неће се односити на људе који долазе из Ирске, Каналских острва и оства Ман.

Министар унутрашњих послова Прити Пател рекла је да ће ова мјера помоћи да се смањи ризик од импортованих случајева инфекције.

Шеф пограничне службе Пол Линколн рекао је да ће особа, ако нема одговарајући смјештај за карантин, остати у просторијама које одреди Влада, али о трошку путника.

Мјера ће важити за цијелу Велику Британију, док се у Шкотској, Велсу и Сјеверној Ирској утврђује начин провођења.

Из Владе су напоменули да се у Британији за сада не планира успостављање такозваних "ваздушних мостова" које договоре одређене земље са ниском стопом инфекције ради омогућавања туристичких путовања без карантина, преноси Би-Би-Си.