ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/05/2020

ХУМАНИТАРНИ ЛЕТ ИЗ БЕОГРАДА ЗА ПОВРАТАК ДРЖАВЉАНА СРПСКЕ И БиХ ИЗ РУСИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 26. МАЈА /СРНА/ - Са Аеродорома "Никола Тесла" у Београду данас би требало да буде организован хуманитарни лет за Москву, којим ће се у БиХ вратити њени грађани који су се у вријеме пандемије вирусом корона затекли у Руској Федерацији, а изразили су жељу да се врате кући.

 

"Кабинету српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику обратили су се за помоћ држављани Републике Српске и БиХ, највећим дијелом студенти који студирају у Русији и њихови родитељи, да им се омогући повратак кући с обзиром на то да нема комерцијалних летова из Руске Федерације", речено је Срни у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

Из кабинета су нагласила да је Влада Републике Српске на иницијативу српског члана Предсједништва БиХ обезбиједила хуманитарни лет на релацији Београд - Бањалука - Москва и Москва - Београд - Бањалука.

"Ријеч је око 70-ак држављана Републике Српске и БиХ, а остатак слободних мјеста биће уступљен држављанима Србије које је пандемија затекла у Руској Федерацији", појаснили су из кабинета српског члана Предсједништва.

Према њиховим ријечима, лет за Москву биће попуњен држављанима Русије који се налазе у БиХ и Србији, а желе да се врате својим кућама, што је организовано у сарадњи са амбасадама Русије у БиХ и Србији.