ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/05/2020

РАДОЈИЧИЋ: ОДГАЂАЊЕМ ИЗБОРА НАСТАВЉЕНА СЕРИЈА НЕЗАКОНИТОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 25. МАЈА /СРНА/ - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да је одгађањем избора за 15. новембар настављена серија незаконитости, која доводи у питање легалност цијелог изборног процеса.

 

Радојичић је навео да су прво на незаконит начин изабрани чланови Централне изборне комисије /ЦИК/, јер нису прошли конкурс, те да се то никад до сада није десило.

Он је напоменуо да је и одлука о расписивању избора за 4. октобар такође била парцијално незаконита, јер није донесен роковник који је обавезан по Закону.

"Након тога је потпуно незаконито одређен неки други термин, који нема упориште ни у једном члану закона, те је 15. новембар извађен негдје 'из џепа' и истовремено расписани тендери за материјале за изборе", рекао је Радојичић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Он је изјавио новинарима да грађани имају право да након четири године изаберу представнике локалних власти и да је то једно од основних демократских права.

"Оваквим чињењем се све доводи у хаос, а велико је питање како ће све тећи и како ће се на крају завршити", рекао је Радојичић.

ЦИК је одлучио да локални избори у БиХ буду одржани 15. новембра, умјесто 4. октобра.