ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона25/05/2020

НЕМА НОВОЗАРАЖЕНИХ - ТЕСТИРАНИ МЕДИЦИНСКИ РАДНИЦИ И ПАЦИЈЕНТИ

 

ПРИЈЕДОР, 25. МАЈА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да у посљедња 24 часа нема новоозаражених вирусом корона, да су у том периоду тестирани радници и пацијенти овдашњег дома здравља и болнице, али да су током викенда регистрована четири новозаражена лица из Приједорa, док су три лица преминула.

 

"У кућној изолацији је 68 лица, 1.846 је изашло из здравственог надзора, а у ковид болници је 12 пацијената из Приједора, два из Козарске Дубице, те по један из Новог Града и Костајнице и сви су стабилног здравственог стања", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Од почетка пандемије број заражених лица из Приједора је 51. Тренутно активних случајева је 23, опорављених 17, а умрлих 11.

"Остале су мјере ношења заштитне маске, физичког одстојања од два метра и појачане личне хигијене", поручио је Ђаковић.

Он је додао да је у Црвени крст Приједор из Црвеног крста Републике Српске стигло 100 литара дезинифицијенса за болницу, а да се општа дезинфекција наставља у континуитету и радиће се док год за то има потребе.

Штаб за ванредне ситуације града Приједора обавезао је данас угоститељске објекте за исхрану и пиће, као и угоститељске објекте за смјештај, да у потпуности поштују мјере Републичког штаба за ванредне ситуације о регулисању радног времена и да обавезно предузимају мјере које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

"Обавезују се директори основних и средњих школа да у потпуности поштују мјере утврђене Закључком о одржавању прослава матурских вечери у основним и средњим школама", наведено је у данашњим закључцима градског штаба.

Обавезују се сва правна лица, предузетници и физичка лица да се придржавају обавезе ношења заштитне маске, одржавања физичке дистанце, дезинфекције и личне хигијене.

Републички штаб за ванредне ситуације ограничио је радно вријеме угоститељских објеката од 6.00 до 23.00 часа до 8. јуна, дозволио прославе матурских вечери у основним и средњим школама почев од 1. јуна, уз обавезно поштивање забране окупљања у групама већим од 50 лица, те укинуо полицијски час.