ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/05/2020

НОВАК ЂОКОВИЋ: НА "АДРИЈА ТУРУ" ЗВЕРЕВ, ТИМ И ДИМИТРОВ

 

БЕОГРАД, 25. МАЈА /СРНА/ - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић најавио је данас да ће хуманитарни тениски турнир "Адрија тур", који ће бити одржан на пет локација у региону, почети у Београду 13. јуна, а план је да се заврши у Сарајеву 5. јула, уз учешће свјетских звијезда, од којих су до сада долазак потврдили Александар Зверев, Доминик Tим и Григор Димитров.

 

Ђоковић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да је за сада 100 одсто сигурно да ће турнир бити одржан 13. и 14. јуна у Београду и 20. и 21. јуна у Задру.

Он је навео да се због касног почетка организације још ради на томе да се 27. и 28. јуна остваре турнири у Црној Гори, и у БиХ, гдје би у Бањалуци требало да се игра 3. и 4. јула, а у Сарајеву 5. јула.

"Изузетно сам срећан и веома узбуђен и радостан што ћу имати прилику да играм пред публиком у Београду и да путујем по региону и наступим на турнирима који су организовани у последњих неколико недеља", истакао је Ђоковић.

Он је додао да ће сав приход од спонзорских уговора и ТВ права ићи хуманитарним организацијама по избору сваког од тенисера.

"Доминик Тим ће доћи само у Београд, постоји могућност да ће Зверев ићи и у Хрватску, а Димитров би требао да буде и у Србији и у Хрватској и у Црној Гори. Још преговарам са још неколико светских тениских звезда и са националним, који ће комплетирати тим од шест-седам елитних играча, што ћемо објавити у наредном периоду", рекао је Ђоковић.

Он каже да је од Милоша Раонића јутрос добио поруку да неће моћи да учествује јер неће долазити у Европу.

Ђоковић је објаснио да ће у сарадњи са локалним тениским савезима гостовању у сваком граду претходити локални турнири, а побједник ће моћи да игра са свјетским звијездама.

Према његовим ријечима, турнири ће се, ако остану ова правила у вези са епидемијом вируса корона, играти без публике, а подлога ће бити шљака јер је такав највећи број терена у региону, док ће сетови бити скраћени.