ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 27/05/2020

ЦРКВА, ОПШТИНА И МЈЕШТАНИ ИЗГРАДИЛИ КУЋУ МИТРОВИЋИМА

 

Мајка Стевка и син Драган живјели су у неусловној кући, која је постала опасна за живот. Зато су морали да се иселе и привремено живе у кући коју им је уступио Мићо Тривић, који живи у Брчком

 

Приредила: Светлана ПАВЛОВИЋ

ПЕЛАГИЋЕВО, 27. МАЈА /СРНА/ - Општина Пелагићево, локална црква и добри људи у селу Самаревац саградили су кућу породици Митровић будући да Стевка и њен син Драган до сада готово и да нису имали дом јер су живјели у старом, трошном објекту.

Почетком фебруара, свештеник протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић покренуо је иницијативу да породица Митровића добије нови дом.

Он напомиње за Срну да су Митровићи живјели у неусловној кући, која је постала опасна за живот. Зато су Стевка и Драган морали да се иселе и привремено живе у кући коју им је уступио Мићо Тривић, који живи у Брчком.

"Они су без икаквих средстава за живот и немају могућности да ријеше свој проблем без помоћи других. Зато сам одлучио да предложим заједничку акцију свих грађана да изградимо породичну кућу Митровићима", наводи Каиновић.

Он је предложио Црквеном одбору изградњу куће, а иницијативу је подржао и начелник општине Пелагићево Симо Стакић, као и бројни мјештани из општине, сусједних мјеста и иностранства.

Начелник Симо Стакић објашњава да је општина Пелагићево додијелила Митровићима плац у Самаревцу површине 120 метара квадратних.

"Људи добре воље донирали су средства, а бројни зидари, електричари, молери, водоинсталатери, као и грађани, бесплатним радом на кући дали су свој допринос да се ријеши стамбено питање ове породице", истиче Стакић.

Он наглашава да се показало заједништво мјештана и напомиње да је породица Митровић ријешила стамбено питање, захваљујући великом броју хуманих људи различите националности.

Допринос су дали Центар за социјални рад и Општинска организација Црвеног крста Пелагићево, те Коло српских сестара "Света Петка Трнова".

"Хвала свим људима, хвала свештенику Миодрагу, начелнику Стакићу... Немам ријечи којима бих могао да изразим своју захвалност. Надам се да ће сада кренути бољи дани за моју породицу", наглашава Драган Митровић.

Новосаграђену кућу освештаће Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије на Петровдан, 12. јула, када ће бити обиљежено и 20 година од изградње цркве у Самаревцу.