ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија27/05/2020

ВЕЛИКА ПОДРШКА ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ РАЗВОЈУ ОПШТИНЕ

 

ТРНОВО, 27. МАЈА /СРНА/ - Начелник општине Трново Драгомир Гаговић захвалио је данас српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу на свему што институције Српске и они лично чине на стварању услова за достојанствен живот становника и просперитет ове мале локалне заједнице.

 

Гаговић је новинарима, након данашњег састанка са Додиком и Вишковићем у Трнову, рекао да је Додик изузетно добро упознат о проблемима ове општине и да је често посјећује, а да је премијер у посјети овој локалној заједници трећи пут.

Он је изразио захвалност Додику и Вишковићу за све што су чинили и чине за ову локалну заједницу упркос многобројним проблемима и пословима којима се баве, као и ванредној ситуацији изазваној епидемијом вируса корона.

"У протекле двије године Трново је од Владе Републике Српске добило око милион и по КМ помоћи, која је намјенски утрошена. Изграђен је Трг Срђана Кнежевића, реновирана школа, ту је и фискултурна сала, парохијски дом, а и саме локалне структуре урадиле су много на развоју Трнова", навео је Гаговић.

Он је додао да општинска власт у наредном периоду планира изградњу неколико локалних путева и проширење водоводне мреже, што ће је сврстати у ред уређених урбаних средина.

Према Гаговићевим ријечима, локална власт је скромна и, колико год затражи од републичких институцијам, добије двоструко више.

Он је потврдио да Трново велике наде полаже у развој инфраструктуре на Јахорини, за шта је Влада Републике Српске обећала знатну подршку и помоћ.