ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика27/05/2020

ВУЧИЋ: МАЛО МАНЕВАРСКОГ ПРОСТОРА У ВЕЗИ СА КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ

 

БЕОГРАД, 27. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је за Србију остало мало маневарског простора када је ријеч о Косову и Метохији и да посао државе по том питању није једноставан, али да ће наставити да чини све да тамо буду сачувани мир, стабилност и уредно снабдијевање српског становништва.

 

"Мало нам је простора остало. Шта год Албанци да ураде, имаће заштиту оних који су их признали. Када ми нешто урадимо, те земље иду против нас. Сада бар рационално и сталожено можемо да износимо нашу позицију. Tо што би странци волели не би усрећило Албанце, али би били далеко срећнији од Срба. И то не знам како мисле да изведу", рекао је Вучић новинарима у Смедеревској Паланци.

Коментаришући најаве из Приштине о увођењу трговинских мјера Србији од 15. јуна, Вучић је оцијенио да то има везе са њиховим унутрашњим политичким сукобима.

"Трудим се да сваког дана чујем поруке из Приштине, да разумем шта желе, гледамо да градимо пристојне односе, пре свега, због Срба који живе на Космету и да бисмо имали нормалну трговину и сачували мир и стабилност", рекао је Вучић.

Он је оцијенио да притисак на Србе на Косову и Метохији никада неће престати, да тамо траје упорна кампања против српског народа, а да је најтеже људима у Метохији.

Вучић је додао да тренутно нема најаве о покретању дијалога са Приштином, као и да нема ни рокова за постизање договора.