ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика27/05/2020

СНСД ПОКАЗАО СНАГУ ОТВАРАЊЕМ ДИСЦИПЛИНСКОГ ПОСТУПКА

 

БАЊАЛУКА, 27. МАЈА /СРНА/ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац сматра да је СНСД још једном показао да је најјача и најорганизованија политичка партија, која је показала снагу тиме што је отворила дисциплински процес против њега због понашања у доба ванредног стања изазваног вирусом корона.

 

"СНСД је показао да, за разлику од других политичких партија чији су функционери и посланици чинили још теже прекршаје у Републици Српској, има снагу да на бази аргумената покрене питање одговорности", рекао је Кошарац новинарима у Српцу.

Он је навео да је присуство слављу у Сарајеву био неопрезан чин, због којег се још једном извинио грађанима.

"Моја одговорност јесте према грађанима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/. Треба истаћи да сам у изборном процесу имао готово 40.000 гласова и да своју одговорност дијелим са грађанима који су му указали повјерење, јер сам на тај начин изабран у Представнички дом парламента БиХ, а одатле на позицију министра", објаснио је Кошарац.

Он је додао да је потпуно спреман да пред дисциплинском комисијом СНСД-а изнесе свој став о овом питању.

"Након тог догађаја сам отишао у самоизолацију 14 дана, сматрајући да је то здравствено културно и неопходно. Радује ме чињеница да нико није заражен из тог друштва и да нисмо преносили никакве вирусе, те да није било погоршања епидемиолошке ситуације", навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, на темељу свих процедура које су покренули одређени опозициони посланици, доставио је своје изјашњење предсједавајућем Савјета министара.

"Легалиста сам и поштоваћу одлуку институција. Довољно сам о овоме све рекао и више нема потребе говорити о том питању. Имамо важних послова за све грађане Републике Српске и ФБиХ и ја ћу се примарно бавити тим послом", нагласио је Кошарац.