ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво29/05/2020

ГРУБЕШИЋ: ИНТЕНЗИВНО СЕ РАДИ НА СЛУЧАЈУ

 

САРАЈЕВО, 29. МАЈА /СРНА/ - Тим Тужилаштва БиХ интензивно ради на случају "Респиратори", који се односи на набавку 100 респиратора из Кине, вриједности 10,5 милиона КМ, потврђено је Срни у Тужилаштву.

 

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да ће више информација о овој афери бити познато током дана.

У Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/ Срни нису могли ни потврдити, ни демановати наводе медија о испитивању у вези са предметом "Респиратори".

Федерални медији преносе да би Тужилаштву БиХ данас требало да буду предати премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите /ФУЦЗ/ Фахрудин Солак и власник газдинства "Сребрна малина" Фикрет Хоџић.

Солак, Хоџић и Новалић синоћ су ухапшени и припадници Сипе су их више часова испитивали у вези са афером набавке 100 респиратора из Кине.

Тужилаштво БиХ би се у току дана требало изјаснити о томе да ли је неко од њих или сва тројица осумњичени у овом предмету.

Протеклих седмица Сипа је вршила претресе у ФУЦЗ-у, федералној Влади, Заводу за јавно здравство ФБиХ, те у фирми "Сребрена малина".

Осамдесет респиратора увезено је посредством пољопривредног газдинства "Сребрена малина" у власништву Хоџића које се бави прерадом и конзервирањем воћа и поврћа.

Влада ФБиХ суспендовала је 12. маја Солака са мјеста директора Федералне управе цивилне заштите због афере "Респиратори".