ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво29/05/2020

РОГИЋ: ПОЗИВ ЗА ХИТАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 29. МАЈА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва Борачке организације /БОРС/ Републике Српске Горан Рогић рекао је да је упутио позив за хитан састанак са представницима Српске ради рјешавања материјалног положаја незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске /ВРС/ и породица погинулих бораца.

 

Он је навео да је упутио писмо српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједнику и премијеру Републике Српске Жељки Цвијановић и Радовану Вишковићу.

"БОРС жели да се овај проблем покуша ријешити бар на минималан начин, а то је да демобилисани борци ВРС који немају 60 година старости, а били су учесници рата имају мјесечни борачки додатак без обзира на године старости", рекао је Рогић данас новинарима у бањалучкој касарни "Козара", гдје је присуствовао обиљежавању Дана Првог и Другог крајишког корпуса ВРС.

Он је навео да БОРС у сарадњи са властима Републике Српске покушава на неки начин да обезбиједи материјалне услове за демобилисане незапослене борце и породице погинулих бораца.

Рогић је подсјетио да је у Источном Сарајеву, 26. маја одржана сједница Предсједништва БОРС-а на којој је закључено да се БОРС обрати властима Српске са захтјевом да незапослени борци прве и друге категорије који немају 60 година буду уведени у право на мјесечни додатак.

"То значи да би један борац који је провео 50 мјесеци у зони борбених дејстава, према тренутној уредби Владе Републике Српске, добијао максимално 80 КМ мјесечно, што на годишњем нивоу износи 960 КМ", објаснио је раније Рогић.