ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво29/05/2020

ЛАЗИЋ: НЕПРИХВАТЉИВА РЕЗОЛУЦИЈА

 

БАЊАЛУКА, 29.МАЈА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић изјавио је да је за породице српских жртава рата неприхватљива Резолуција о поштовању жртава усташког режима коју је недавно усвојио парламент БиХ.

 

"Тим документом ниподаштавају се српске жртве у Другом свјетском рату, а нигдје се не помиње да је над Србима, Јеврејима и Ромима у Јасеновцу и Доњој Градини почињен усташки геноцид", рекао је Лазић Срни.

Лазић је истакао да је за породице погинулих бораца и несталих цивила из Републике Српске неприхватљиво да српски посланици у парламенту БиХ гласају за овакву резолуцију, јер се овим документом покушава извршити ревизија историје.

"Српском народу је потребно јединство, као и слога српских званичника који представљају Републику Српску у заједничким институцијама БиХ јер се на тај начин најбоље штите српски интереси и чува Република Српска", закључио је Лазић.

У Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ 20. маја усвојена је Резолуција о поштовању жртава фашистичких режима и покрета.

За приједлог резолуције - који је поднио посланички клуб Наша странка - Независни блок Предраг Којовић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић Лепић и Дамир Арнаут - гласали су посланици ПДП-а и СДС-а, а амандмани СНСД-а нису усвојени.