ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво29/05/2020

НЕТАЧНО ПИСАЊЕ О УПОТРЕБНОЈ ДОЗВОЛИ ХЕ "МИЉАЦКА"

 

БАЊАЛУКА, 29. МАЈА /СРНА/ - Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић демантовала је данас писања појединих медија о наводним незаконитим радњама и њеној умјешаности у поступку издавања употребне дозволе за Хидроелектрану /ХЕ/ "Миљацка", те најавила тужбе у вези са тим.

 

Голићева је истакла да циљ тужби није спречавања критике, већ да свако коначно почне сносити одговорност за свој рад и оно што тврди.

Она је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакла да се у нетачним писањима тврди да је употребна дозвола ХЕ "Миљацка" код Сарајева издата током ванредног стања на основу нетачне и фалсификоване документације.

"Грађевинска дозвола за овај објекат издата је 14. децембра 2018. године, а употребна дозвола није издата за вријеме ванредног стања, већ 10. марта ове године", рекла је Голићева, која је и министар просторног уређења, грађевинарства и екологије.

Она је додала да је лаж и то да је њу или њене сараднике звао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, тражећи да буде издата дозвола.

Голићева је оцијенила да је јавни простор одавно загађен полуинформација и неистинама, те да с циљем очувања дигнитета Владе, Министарства на чијем је челу, али и личног мора да демантује овакве дезинформације.