ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика29/05/2020

ДОДИК: УСТАВНИ СУД ПОСТАО КРИМИНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА

 

ДЕРВЕНТА, 29. МАЈА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да је Уставни суд БиХ очигледно постао криминална организација која не поштује ни Устав ни законе или поштује само законе које је наметнуо високи представник.

 

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ, којом је усвојио апелацију Министарства одбране у Савјету министара у вези са књижењем на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча, које је у посједу Републике Српске, Додик је рекао данас новинарима у Дервенти да то апсолутно не одражава уставну позицију која каже да је све оно што није изричито дато БиХ, а имовина није дата БиХ, имовина ентитета.

"Очигледно је да се овдје ради о једној пљачки и отимачини коју покушавају да ефектуирају и да је заокрену у неке одлуке Уставног суда БиХ, који већ готово у континуитету са свим одлукама иде против устава примарно, а против Републике Српске у суштини", закључио је Додик.

Уставни суд БиХ усвојио је апелацију Министарства одбране у Савјету министара у вези са књижењем на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча, које је у посједу Републике Српске.

Ову апелацију Уставни суд је усвојио на посљедњој сједници, одржаној 20. маја.

У пресуди се наводи да постоји повреда права на правично саслушање и укида пресуда Окружног суда у Tребињу од 24. јануара 2018. године, те се предмет враћа том суду, који је дужан да по хитном поступку донесе нову одлуку.