ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика31/05/2020

ОСВОЈИТИ ВЛАСТ У СВИМ ОПШТИНАМА

 

ЛАКТАШИ, 31. МАЈА /СРНА/ - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је данас у Лакташима да је циљ ове странке да на предстојећим локалним изборима задржи власт тамо гдје је већ има и да исту освоји у малом броју општина у Републици Српској у којима није на власти.

 

Цвијановићева је навела да припреме СНСД-а за локалне изборе увелико трају што показују састанци руководства партије са људима те странке у свим изборним јединицама.

Уочи састанка чланова Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора странке из Изборне јединице два која обухвата Градишку, Лакташе, Прњавор и Србац, Цвијановићева је рекла новинарима да су резултати СНСД-а у овој изборној јединица традиционално добри.

"Изборна јединица два је показивала увијек добре резултате и ту су наша упоришта, у локалним заједницама које су, заједно са Владом и институцијама Републике Српске, урадиле много пројеката важних за живот грађана. Заиста очекујемо да ће то бити препознато и сада у вријеме послије пандемије вируса корона када треба да поправљамо и рехабилитујемо одређене ствари. Сигурна сам да ће то бити опет заједно урађено са републичким институцијама", нагласила је потпредсједник СНСД-а.

Она је рекла да СНСД од коалиционих партнера очекује чврста правила понашања.

"Оно што се дешава на републичком нивоу мора да буде ојачано или подржано на локалном нивоу јер се Српска стално налази под различитим политичким притисцима", рекла је Цвијановићева, која је предсједник Републике Српске.

Она је навела на том плану да, поред осталих нерегуларности, постоји манипулација у вези са избором ЦИК-а БиХ.

"Због тога постоји потреба за координисаним наступом и очекујем да ће тако бити", рекла је Цвијановићева.