ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона02/06/2020

О РАСПОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА

 

САРАЈЕВО, 3. ЈУНА /СРНА/ - Савјет министара требао би данас да разматра приједлог одлуке о расподјели финансијских средстава прикупљених од домаћих правних и физичких лица за борбу против ковида-19, уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ.

 

Министарство безбједности на разматрање је упутило и приједлог одлуке о расподјели финансијских средстава међународне помоћи за заштиту и спасавање уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ.

На ургенцију Министарства безбједности у дневни ред је уврштен и приједлог одлуке о измјени и допуни Одлуке о формирању Координацијског тијела за миграције и Миграциони профил БиХ за 2019. годину, најављено је на веб-страни Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи и информација о преузимању коначних пресуда од Хашког трибунала ради уписа у кривичну евиденцију у БиХ, а предлагач је Министарство правде.

На приједлог Министарства правде, у дневни ред је уврштена и извјештај о раду Надзорног тијела за праћење спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочина за период од 1. априла до 30. јуна 2019. годину и ажурирана анализа спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочин.

Планирано је и разматрање приједлога мишљења о Приједлогу закона о избору судија Уставног суда БиХ претходно бираних од предсједника Европског суда за људска права.

На сједници би требало да буде ријечи и о приједлозима именовања из надлежности Савјета министара, и то, између осталих, за директора Агенције за истраге и заштиту БиХ, те о потврди именовања генералног директора Регулаторне агенције за комуникације.

У другом кругу гласања наћи ће се приједлог рјешења о именовању вршиоца дужности заступника Савјета министара пред Европским судом за људска права, те приједлог рјешења о поништењу рјешења о именовању директора Агенције за форензичка испитивања и вјештачења и приједлог рјешења о именовању директора ове агенције.

Сједница ће бити одржана у згради заједничких институција у Сарајеву у 15.00 часова.