ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија02/06/2020

ПОЧЕЛА СЈЕДНИЦА, НА ДНЕВНОМ РЕДУ И РАСПОДЈЕЛА СРЕДСТАВА ММФ-а

 

САРАЈЕВО, 2. ЈУНА /СРНА/ - У Сарајеву је почела сједница Савјета министара на чијем је дневном реду, између осталог, Приједлог одлуке о распореду средстава Инструмента за брзо финансирање /РФИ/ Међународног монетарног Фонда.

 

Ова тачка накнадно је уврштена у дневни ред на приједлог Министарства финансија и трезора БиХ, а ријеч је о износу од око 330 милиона евра за борбу против епидемије вируса корона и санирање економских посљедица.

Савјет министара требало би данас да разматра и приједлог одлуке о расподјели финансијских средстава прикупљених од домаћих правних и физичких лица за борбу против ковида-19, уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ.

Министарство безбједности на разматрање је упутило и приједлог одлуке о расподјели финансијских средстава међународне помоћи за заштиту и спасавање уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ.

На ургенцију Министарства безбједности у дневни ред је уврштен и приједлог одлуке о измјени и допуни Одлуке о формирању Координационог тијела за миграције и Миграциони профил БиХ за 2019. годину.

Пред министрима би требало да се нађе и информација о преузимању коначних пресуда од Хашког трибунала ради уписа у кривичну евиденцију у БиХ, а предлагач је Министарство правде.

На приједлог Министарства правде, у дневни ред је уврштен и извјештај о раду Надзорног тијела за праћење спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочина за период од 1. априла до 30. јуна 2019. године и ажурирана анализа спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочин.

Планирано је и разматрање приједлога мишљења о Приједлогу закона о избору судија Уставног суда БиХ претходно бираних од предсједника Европског суда за људска права.

По завршетку данашње сједнице Савјета министара планиране су изјаве за медије - око 16.00 часова, саопштено је из Савјета министара.