ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија02/06/2020

ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ДОСТАВЉЕНЕ 10.864 ОБРАЂЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА НАЈНИЖУ ПЛАТУ И ДОПРИНОСЕ

 

БАЊАЛУКА, 2. ЈУНА /СРНА/ - Пореској управи Републике Српске до данас су достављене 10.864 обрађене пријаве привредних субјеката којима је забрањен рад или су потпуно престали са радом у априлу, те по том основу остварују право на најнижу плату и припадајуће доприносе за тај мјесец, подаци су Министарства привреде и предузетништва Српске.

 

Финансијску помоћ из Компензационог фонда ће, када буду дефинисани услови посебном уредбом, добити и правна лица и предузетници који нису обустављали рад у априлу, али су пословали са смањеним обимом усљед пандемије вуруса корона.

Службеници свих ресорних министарства у Влади Републике Српске, у оквиру својих надлежности, укључени су у обраду пријава, те Пореској управи достављају спискове пријављених привредних субјеката којима је било забрањено обављање дјелатности или су престајали са радом у априлу.

Обрађени подаци из Пореске управе се просљеђују Министарству финансија Републике Српске, након чега се уплаћују средстава на рачуне радника, за које су послодавци поднијели захтјеве.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске још једном позива сва правна лица и предузетнике који су се претходно пријавили на списак за додјелу средстава за април, да се пријаве и Пореској управи прије 10. јуна, јер након тога губе право на исплату најниже плате и уплату припадајућих доприноса за април.