ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија03/06/2020

ЗА РАД АНГАЖОВАНИ НЕЗАПОСЛЕНИ ДЕМОБИЛИСАНИ БОРЦИ

 

ШАМАЦ, 3. ЈУНА /СРНА/ - Фирма "Посавски борци" из Шамца ангажовала је 15 демобилисаних бораца на различитим пословима у првих пет мјесеци ове године, рекао је Срни директор тог предузећа Перица Воћкић.

 

"У току године за повремене и привремене послове ангажујемо 40 демобилисаних бораца како бисмо им помогли да зараде", истакао је Воћкић.

Он је додао да фирма "Посавски борци" са општином Шамац има потписан стални уговор о одржавању пијаце на годишњем нивоу.

"Општина Шамац нас ангажује и на другим пословима, што нам значи много да помогнемо и ангажујемо наше демобилисане борце. Имамо и других послова које радимо када се укаже прилика", истакао је Воћкић.

Он је навео да су од почетка године демобилисани борци ангажовани за послове у Спомен-дому, за кошење траве на више локација, за чишћење занатске задруге и друге.

"Након укидања карантина у Средњој школи `Никола Тесла` ангажовали смо демобилисане борце да окрече осам учионица. У плану су нам и реновирање Дома културе и свлачионица за фудбалски клуб у Гајевима. Надамо се да ће посла још бити, с циљем да ангажујемо наше демобилисане борце и да им на тај начин помогнемо", нагласио је Воћкић.