ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона03/06/2020

ПОЧИЊЕ ПРЕДАЈА ЗАХТЈЕВА ЗА ПОМОЋ СУБЈЕКТИМА У МАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈУНА /СРНА/ - Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике којима је одлуком Штаба за ванредне ситуације било забрањено обављање дјелатности у мају да поднесу писану изјаву са захтјевом за уплату пореза и доприноса или најниже плате у зависности од трајања забране обављања дјелатности.

 

Порески обвезници су обавезни да поднесу писану изјаву у складу са Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед вируса корона.

"Обвезници којима је забрана обављања дјелатности трајала најкасније до 11. маја обавезни су Пореској управи Српске поднијети писану изјаву са захтјевом ради измирења обавеза по основу пореза и доприноса за исплаћене плате за мај 2020. године из Фонда солидарности за обнову Српске, односно обавезе по основу доприноса за лица која самостално обављају дјелатност", саопштено је из Пореске управе.

Порески обвезници за које је забрана обављања дјелатности трајала најмање до 12. маја обавезни су да Пореској управи поднесу писану изјаву са захтјевом ради исплате најниже плате и доприноса на најнижу плату за мај из Фонда солидарности за обнову Српске.

Писане изјаве са захтјевом, списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и упутства за попуњавање изјава са захтјевом, те остале информације могуће је пронаћи на интернет страници Пореске управе /poreskaupravars.org/ у секцији "Инфо ковид-19" /Info Covid-19/.

Потписане и печатом овјерене писане изјаве са захтјевом предају се непосредно или поштом надлежном подручном центру Пореске управе.