ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво03/06/2020

СВЕ ЈЕДИНИЦЕ ВОЈСКЕ НЕПРЕКИДНО СЕ ОБУЧАВАЈУ

 

БЕОГРАД/ЗАЈЕЧАР, 3. ЈУНА /СРНА/ - Све јединице Војске Србије непрекидно се обучавају, без обзира на то да ли су оптерећене било којим другим задатком, а Министарство одбране и државно руководство требају да им омогуће одговарајуће услове за то, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин.

 

"Сви припадници Војске Србије раде одговоран и веома тежак посао. Да би било могуће да одговоре свим изазовима са којима су суочени морају непрекидно да се обучавају", рекао је Вулин, који је посјетио припаднике Команде за развој Тимочке бригаде Команде за обуку и 31. пјешадијског батаљона Треће бригаде Копнене војске у касарни "Никола Пашић" у Зајечару.

Вулин је навео да су војници добили нове униформе, први пут нове љетње чизме, повећава се квалитет свих средстава са којима раде, а планира се и повећање њихових зарада у наредном периоду.

Према његовим ријечима, када се војник обезбиједи, на тај начин да може да се посвети само свом задатку, обуци и припреми за све изазове, могу да се очекују најбољи резултати.

Вулину су приказани садржаји обучавања војника из овог батаљона, а тежиште је на колективној обуци како би се приказао рад одјељења у саставу вода и начин увјежбавања како би војници створили тимски дух и унаприједили сарадњу.

Он је присуствовао приказу поступка вода за подршку приликом изласка и посједања ватреног положаја, приказу рада стрељачког вода на возилу "хамер" у случају напада, а посјетио је и капацитете за смјештај, чување и одржавање наоружања и војне опреме.

Ријеч је о садржајима обуке који се изводе свакодневно у пјешадијским четама батаљона, као и оним који се реализују у оквиру припрема декларисаних јединица по концепту оперативних способности.