ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво05/06/2020

СУД ДЈЕЛИМИЧНО УВАЖИО ЖАЛБУ ТУЖИЛАШТВА

 

САРАЈЕВО, 5. ЈУНА /СРНА/ - Суд БиХ дјелимично је уважио жалбу Тужилаштва БиХ којом је тражено да се одреди притвор осумњиченима у афери "респиратори", премијеру Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и власнику фирме "Сребрена малина" Фикрету Хоџићу, те су одређене мјере забране.

 

Суд је забранио било какав контакт оптужених Новалића, Солака и Хоџића, а забрањен је и прилазак свједоцима у поступку на мање од 50 метара.

Новалић ће прије сваке сједнице Владе ФБиХ морати да обавијести Тужилаштво да ће бити на мање од 50 метара од свједока са којима не смије комуницирати.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да се, без обзира на насталу ситуацију, наставља интензивна истрага у овом предмету.

Тужилаштво БиХ је предсједнику Суда БиХ упутило писмо у којем га је информисало да оно нема законом прописану надлежност да извршава надзор над изреченим мјерама, нити да врши контролу надзора и спроводивости мјера, што је у надлежности Суда и полицијских органа.

Новалић, Солак и Хоџић су осумњичени у афери "респиратори", која се односи на набавку 100 респиратора из Кине у БиХ вриједности 10,5 милиона КМ.