ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/06/2020

ДАЧИЋ: ЦРНОГОРСКИ РЕЖИМ ИЗГУБИО КОМПАС

 

БЕОГРАД, 5. ЈУНА /СРНА/ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да изјава шефа дипломатије Црне Горе Срђана Дармановића - да постоје механизми унутар НАTО-а које би Црна Гора могла да користи ако би се процијенило да постоји видно угрожавање безбједности Црне Горе од Србије, представља још један јасан показатељ колико је црногорски режим изгубио компас.

 

"Да је неко рекао пре 30 година да ће Црна Гора тражити од НАТО да нападне и бомбардује Србију, мислили би да је потпуно полудео. Мало је НАТО, очекујем да зову и ОВK и муџахедине, то су све историјски савезници црногорског народа", истакао је Дачић.

Он је нагласио и да је данашња црногорска власт била у вријеме Његоша, рекли би за њега да је ратни злочинац и великосрпски хегемониста, саопштено је на сајту Министарства спољних послова Србије.

"Дозовите се памети, никаква опасност вам не прети од Србије, него од вас самих и вашег односа према вашим грађанима Србима и Српској православној цркви у Црној Гори", поручио је министар спољних послова Србије.

Дармановић је рекао да постоје механизми унутар НАТО-а које би Црна Гора могла да користи ако би се процијенило да постоји видно угрожавање безбједности државе.

"Имамо сталну комуникацију са савезницима разним поводима, не видим да постоји потреба за неким алармирањем у вези са тренутним неспоразумима са Србијом. Вјерујем да ће се политичким путем наћи рјешење за те односе који сада нису на најбољем нивоу", рекао је Дармановић послије састанка са министром спољних и европских послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом.