ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти27/06/2020

ЂОКИЋ: ВЕОМА ВАЖНО ЧУВАТИ ТРАДИЦИЈУ ВРС

 

БАЊАЛУКА, 27. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је да је веома важно чувати традицију Војске Републике Српске /ВРС/ и на Видовдан, када обиљежава своју славу, сјетити се свих жртава палих за слободу српског народа.

 

Ђокић је у честитки поводом Видовдана истакао да је ВРС створена као воља и тежња српског народа за слободом на овим просторима и да ће увијек бити понос грађана Републике Српске.

Он је честитку упутио припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, официрима, подофицирима, војницима, те члановима Удружења старјешина ВРС.

"У своје и у име СП-а, овим путем желим да вам пожелим срећну крсну славу и много успјеха у годинама које долазе, али и да истакнем увјерење у наставак одличне сарадње коју смо имали у претходним годинама", навео је Ђокић у честитки.

Српска православна црква 28. јуна обиљежава Видовдан, празник посвећен Светом великомученику кнезу Лазару и свим српским мученицима који су погинули у Боју на Косову 1389. године.