ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти27/06/2020

"ДНЕВНИК РАТНОГ ХИРУРГА" ПРЕВЕСТИ НА РУСКИ И ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО/НИШ, 27. ЈУНА /СРНА/ - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да је са Градском управом Ниша договорено да књига "Дневник ратног хирурга", доктора Миодрага Лазића, коју је постхумно објавила Новинска агенција Републике Српске - СРНА, буде преведена на руски и енглески језик.

 

"Договорили смо да са Новинском агенцијом Републике Српске – СРНА и породицом обезбиједимо још квалитетније издање новообјављене књиге", рекао је Вуковић Срни, након састанка са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и замјеником градоначелника и предсједником Скупштине Ниша.

Вуковић је истакао да је на састанку у Нишу разговарано и о другим заједничким темама градова Источно Сарајево и Ниш, те је констатовано да млађи нараштаји мало знају једни о другима с обје стране Дрине.

"Констатовали смо да једни о другима мало знамо, посебно млади. Требало би да успоставимо систем помоћу којег бисмо знали једни о другима и истину из претходног периода, а за нас посебно битну истину из деведесетих година када је у питању Сарајево и Српско Сарајево и ратни период о којем се мало зна", објаснио је Вуковић.

Он је истакао да је на састанку, којем је присуствовао и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, разговарано и о начинима и моделима сарадње у будућности између ова два града.

"За неке конкретне кораке ћемо сачекати формирање нове Градске управе у Нишу, јер су овдје тек прошли избори, а у Источном Сарајеву слиједе на јесен", рекао је Вуковић, чија је жеља да сарадња два града буде обогаћена.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић потврдио је да је делегација бораца из Источног Сарајева стигла у Ниш.

Они ће вечерас присуствовати академији у порти Саборног храма у Нишу на којој ће највише признање Епархије нишке - Орден Светог Романа постхумно бити додијељен доктору Лазићу, а преузеће га његова кћерка Нина Вујошевић.

"Сутра ћемо присуствовати помену доктору Лазићу на Новом гробљу у Нишу, када ћемо положити и цвијеће, да се са борцима из Источног Сарајева и другим људима присјетимо и још једном одужимо доктору Лазићу за све што је учинио за нас", рекао је Лучић.

У програму манифестације, која почиње вечерас у 19.30 часова, учествоваће НЦПД "Бранко и Војни" и оркестар "Ниш" Копнене војске Србије.