ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво02/07/2020

ИЗВЈЕШТАЈ ПРОТИВ ЈОШ ПЕТ ЛИЦА ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске доставили су Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва извјештај против пет лица, међу којима су и два пореска инспектора, због учињених кривичних дјела коруптивног карактера.

 

Извјештај је достављен против лица чији су иницијали Н.Б, Н.Ш. и М.Б. из Приједора, Д.Ј. из Новог Града и М.Р. из Градишке

Ријеч је о наставку оперативне акције "Сводна", а осумњичена лица терете се да су од августа 2017. године до јула прошле године године на подручју Приједора извршили 11 кривичних дјела, саопштено је из МУП-а.

Лице чији су иницијали Н.Б. се сумњичи да је у својству пореског инспектора Пореске управе Републике Српске извршио шест кривичних дјела - три кривична дјела примање мита и три кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

У саопштењу се наводи да се лице чији су иницијали М.Р. сумњичи да је у својству пореског инспектора Пореске управе Српске извршио два кривична дјела - примање мита и кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

"Лица Н.Ш, М.Б. и Д.Ј. сумњиче се да су починили по једно кривично дјело давање мита", наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Из МУП-а истичу да је акција "Сводна" усмјерена на откривање коруптивних кривичних дјела, а полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске наставиће и у наредном периоду активности на откривању ових кривичних дјела.

МУП Републике Српске позива грађане да пријаве кривична дјела корупције, како би извршиоци наведених кривичних дјела били процесуирани.