ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/07/2020

МНОГИ У ПОСЛАНИЧКИМ КЛУПАМА ЗБОГ ДУПЛИХ ПРИМАЊА

 

БРЧКО, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је данас Срни да многи нису задовољни рjешењима из реформских прописа који су усвојени у Брчком, због губитка привилегија које њихова примјена доноси.

 

Милић је нагласио да се то односи, прије свега, на Закон о буџету и Закон о удружењима и фондацијама, који уводе више реда у издвајање грантова, као и на нови Закон о раду и одлуку о успостављању регистра запослених и њихових примања у јавном сектору.

Он је истакао да су чињеницу да ће остати без дуплих примања на основу новог Закона о раду појединци схватили потпуно драматично, јер им је то, очигледно, био један од најважнијих мотива за бављење политиком.

"Ради јавности треба појаснити да ће, према новом Закону о раду, сви моћи да се баве политиком као изабрани званичници, али уз претходно замрзавање права из радног односа у јавним предузећима и другим правним лицима која формира дистрикт", рекао је Милић.

Милић је рекао да не одбацује могућност да ће се појавити приједлози за измјене тих прописа, с обзиром на то да су таквим појединцима лични мотиви примарни у обављању политичких функција, али се нада да је већинско расположење, ипак, другачије.