ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника02/07/2020

МИГРАНТ ПОГИНУО ПРИ ПОКУШАЈУ ПРЕЛАСКА ГРАНИЦЕ

 

БИХАЋ, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Мигран непознатог идентитета погинуо је данас приликом покушаја преласка границе у близини Кулен Вакуфа, потврђено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Унско-санског кантона /УСК/.

 

Портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић рекао је да је прегледом тијела утврђено да је рана нанесена у леђа, највјероватније, ловачком пушком - сачмарицом, те да нема никаквих сазнања о евентуалним осумњиченим лицима.

"Мјештанин је јутрос обавијестио полицију да група илегалних миграната носи повријеђеног мушкарца кроз насељено подручје. Полицијски службеници и медицински тим су изласком на терен констатовали да је мушкарац, нажалост, подлегао повредама", изјавио је Шиљдедић.

Он је навео да је вјероватно ријеч о корисницима услуга прихватног кампа на локалитету Липа, који су покушавали прећи границу са Хрватском у близини Кулен Вакуфа.

Према његовим ријечима, у Кулен Вакуф су упућени припадници Јединице за специјалистичку подршку Министарства унутрашњих послова УСК-а, као и Сектора криминалистичке полиције, који су организовали опширну истрагу.

"У току су истражне радње на мјесту гдје је пронађено тијело, односно покушаће се прво утврдити тачна локација на којој је дошло до немилог догађаја. Затим ћемо у кампу на локалитету Липа покушати утврдити идентитете свих особа, које ће потом бити довезене у просторије Полицијске станице у Бихаћу, на испитивање. Још не можемо тврдити да ли се убиство догодило на територији БиХ или Хрватске", рекао је Шиљдедић.

У комплетан случај укључено је и Тужилаштво УСК, преноси "Н1".