ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона02/07/2020

ВУЧИЋ: НИКО НЕЋЕ УРУШАВАТИ СРБИЈУ У НОВОМ ПАЗАРУ

 

БЕОГРАД, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је, поводом ситуације у Новом Пазару која је ескалирала растом броја заражених вирусом корона, да неће дозволити никоме, ни споља, нити изнутра, да урушава Србију у том граду и на било којем другом мјесту.

 

Он је рекао да ни "београдске, ни санџачке дахије" нису за три деценије урадиле за Нови Пазар оно што је урадила држава Србија у посљедњих шест година и нагласио да се за 1.344 здравствена радника у Новом Пазару издваја 10 милиона евра годишње.

"Није истина да тамо нема довољно здравствених радника. Вечерас су тамо 22 лекара из Крагујевца и Моравичког округа. Они су тамо да би помогли и показали колико је Србија солидарна, а онда ми неко каже да ће их спасити два лекара и четири техничара из БиХ", изјавио је Вучић за РТС.

Он је најавио да ће сутра у Нови Пазар бити упућено десет респиратора, те да ће тамошња болница, која је реновирана према најсавременијим стандардима, имати укупно 23 респиратора и да је то обезбиједила држава Србија која брине о њима.

"Тајкуни, велики добротвори кажу да су послали велику помоћ Новом Пазару. Послали су око 1.000 маски, 1.000 евра и 50 постељина и кажу, јесте видели како смо ми велики добротвори? А ми сваког дана шаљемо милион евра, а ови из БиХ кажу - ми ћемо 50.000 евра да помогнемо. Ајде бре, морам да слушам свакакве увреде на рачун наше земље", рекао је предсједник Вучић.

Када је ријеч о конституисању нове Владе Србије, Вучић је навео да ће она бити формирана у уставним роковима.

Он је одрично одговорио на питање да ли размишља о имену мандатара, нагласивши да је Ана Брнабић била сјајан премијер.

Када је ријеч о Космету и предстојећим сусретима које ће у свјетским пријестоницама имати у вези са тим, Вучић је нагласио да ће Србија учинити све да сачува своје државне и националне интересе.

"И у складу са тим ми ћемо се понашати. Грађанима је јасно да ми разговарамо са Западом, а не са Албанцима. Борићемо се за свој народ и своју земљу, чувајући мир, а чинећи да нам економија напредује", рекао је Вучић.

Он је поновио да не види рјешење за Космет.

"А то да признамо независно Косово не долази у обзир", поручио је Вучић и нагласио да интеграције у ЕУ због Космета, не само да могу бити успорене, него и заустављене.