ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/07/2020

ЂУКАНОВИЋ ПРЕШАО "ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ" У ПРОГОНУ СПЦ, ЗАПАД ТО НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ

 

БЕОГРАД, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Историчар и спољнополитички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић прешао све могуће црвене линије у прогону Српске православне цркве /СПЦ/ и у тоталитарном понашању.

 

"Западни центри моћи итекако из интереса толеришу својим партнерима разне ствари, али овде је Ђукановић дошао до тачке када је постало немогуће то толерисати, поготово када је реч о западним политичарима конзервативно-хришћанских усмерења. Напросто, удар и прогон хришћанске православне цркве и сваке друге хришћанске цркве за њих је нешто што не може да се толерише", истакао је Анђелковић.

Он је нагласио да је Запад прагматичан и они полазе од тога да су Црну Гору увукли у НАТО и сада им не треба дестабилизација те земље, унутрашњи сукоби и тензије, а Мило Ђукановић генерише атмосферу грађанског рата.

"Отуда Запад из својих интереса не жели даље сукобе јер је за НАТО и Запад велика срамота да се у једној чланици прогања хришћанска црква и да то још изазове масовне сукобе и тензије", рекао је Анђелковић за "Спутњик", додавши да је прогон цркве у Црној Гори данас гори него у доба комунизма.

Анђелковић сматра да ће Ђукановић послије извјесног времена морати да повуче антидемократски, тоталитарни закон који је фактички био усмјерен ка национализацији имовине СПЦ и њеном поништавању.