ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика04/07/2020

НЕМА ПУТА У НАТО САВЕЗ, НИТИ ЋЕ ГА БИТИ, А ЗА ТО НИСУ КРИВИ НИ ИВАНЦОВ НИ РУСИЈА

 

БАЊАЛУКА, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да одлуке о чланству БиХ у НАТО нема, нити ће је бити, те да о томе "одлучујемо ми у Републици Српској".

 

На питање Срне да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов мијеша у унутрашње ствари БиХ и "не поштује одлуке њених институција" када је ријеч о томе да ли БиХ треба ући у НАТО, српски члан Предсједништва је рекао да одлуке о чланству у НАТО нема и нема пута БиХ у тај савез, нити ће га бити и за то им није крив Иванцов ни Руска Федерација.

"Руска Федерација има пријатељску политику према БиХ, засновану на међународном праву, не кријући да има добре односе са Републиком Српском", нагласио је Додик.

Он је истакао да Комшић и Изетбеговић не воде принципијелну политику, нити бране интересе БиХ, јер то што говоре није интерес Републике Српске.

"Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву. Да су заиста заштитници интереса БиХ у коју се куну не би жртвовали свог министра безбједнисти зарад амбасадора Пакистана, и не би пажљивије гледали шта каже Савјет за провођење мира, измиљено тијело, него парламент БиХ, биран на изборима", констатовао је Додик.