ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/07/2020

У ЗЕМУНСКОЈ БОЛНИЦИ ТОКОМ НОЋИ ОБАВЉЕНО 195 ПРЕГЛЕДА

 

БЕОГРАД, 5. ЈУЛА /СРНА/ - У Клиничко-болничком центру у Земуну, који се вратио у ковид систем, током ноћи обављено је 195 прегледа, изјавио је директор болнице Драгош Стојановић.

 

Стојановић је појаснио да је ова болница постала и тријажни центар, те да је јуче од 14.00 до 19.00 часова у тој установи било 140 прегледа, а до јутрос 195.

"За дан је примљено 175 пацијената", рекао је Стојановић за РТС.

Начелник дневне болнице породилишта "Народни фронт" Ана Митровић Јовановић истакла је да сада има више трудница које су позитивне на вирус корона, него у првом пику епидемије.

Она је додала да би труднице, које имају симптоме, прво требало да се јаве у надлежни дом здравља и ковид амбуланту.

Директор Клиничког центра Крагујевац Предраг Саздановић сматра да ће се први прави ефекти нових мјера против ширења ковида видјети за двије недјеље.

Сада је, појаснио је, клиничка слика пацијената измијењена, односно од лакших облика у марту јављају се пацијенти са тежом клиничком сликом.

"Приметили смо да је повећан број пацијената у амбулантама. Јуче смо имали већи број пацијената него икада које смо примили у истом дану. Више се јављају Крагујевчани из региона Шумадије него ранијих дана", истакао је Саздановић.

У Србији је због вируса корона ванредна ситуација на снази у десет општина и градова.