ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона06/07/2020

ДВА КАФИЋА КАЖЊЕНА ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА ОГРАНИЧЕЊА РАДНОГ ВРЕМЕНА

 

БИЈЕЉИНА, 6. ЈУЛА /СРНА/ - Епидемиолошку мјеру ограничења рада угоститељских објеката до 23.00 часа у Бијељини су током викенда прекршила два кафића и они су кажњени, рекао је Срни начелник Комуналне полиције Ратомир Драганић.

 

"У суботу је исконтролисано 129 угоститељских објеката, два су прекорачила радно вријеме и они су кажњени, у недјељу су обављене 132 контроле и констатовано да су сви затворили на вријеме", навео је Драганић.

Процјењује се да Бијељина има 220 угоститељских објеката.

Драганић подсјећа да су на снази мјере социјалне дистанце у угоститељским објектима од 1,5 метара између столова, највише три лица за столом, обавезно ношење заштитних маски у затвореном угоститељском објекту и радно вријеме до 23.00 часа.

Казне су за угоститељски објекат у оквиру фирме су од 2.000 до 10.000 КМ, за овлаштено лице од 1.000 до 3.000 КМ, колико и за предузетнике, а за госте локала који не носе заштитне маске казне су од 100 до 300 КМ.

Комунална полиција контролише и поштовање мјере кућне изолације у вези са вирусом корона и Драганић каже да ту није било кршења и да су је испоштовала сва лица у Бијељини којима је изречена ова мјера.

Према подацима од петка, 3. јула, мјера кућне изолације изречена је за 53 лица у Бијељини.