ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/07/2020

НЕ МОЖЕ КОМШИЋ НАПАДАТИ СРБИЈУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је крајње вријеме да Жељко Комшић престане држати лекције Србији, јер он на то нема право и тиме само проблематизује односе БиХ са Србијом, умјесто да доприноси добросусједским односима и регионалној сарадњи.

 

"Србија је држава у пуном смислу те ријечи, која има своју демократски изабрану власт и регуларан правосудни систем и није никакав 'режим', како то често у јавности покушава накарадно да пласира Комшић. У Србији постоји начело владавине права које се стриктно примјењује и поштује", истакао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише Комшићеву изјаву поводом пресуде Одјељење за ратне злочине Вишег суда у Београду које је осудило на 10 година затвора некадашњег управника војничког притвора за Србе "Илиџа" у Храсници Хусеина Мујановића у којој је изнио низ оптужби на рачун Србије, Додик је рекао да Комшић не може да напада једну демократску и цивилизовану земљу као што је Србија.

"Мијешање у правосуђе једне суверене земље као што је Србија, може само негативно и дестабилизујуће да утиче на доборосусједске односе и међусобну сарадњу", оцијенио је Додик.

Мујановић је осуђен на 10 година затвора због кривичног дјела ратни злочин против Срба, српских цивила, њиховог притивзаконитог затварања, нечовјечног поступања, издавања наредби и учестовања у наношењу повреда тјелесног интегритета од јула 1992. до октобра 1992. године.